Авиокомпании



AIR FRANCE,ALITALIA,AUSTRIAN,AIRKENYA EXPRESS
AIR MALTA,AIR ITALY,AEROFLOT,AEROSVIT AIRLINES
BRITISH AIRWAYS,BULGARIA AIR,HAHN AIR,HEMUS AIR,CHINA SOUTHERN AIRLINES,CZECH AIRLINES CSA
QATAR AIRWAYS,ROYAL JORDANIAN,ROSSIYA-RUSSIAN AIRLINES,UTAIR AVIATION JSC,AEGEAN AIRLINES,GULF AIR,EL AL ISRAEL AIRLINES
VIAGGIO AIR,BRUSSELS AIRLINES,CYPRUS AIRWAYS
SINGAPORE AIRLINES,SIBERIA AIRLINES,SRILANKAN AIRLINES,EMIRATES,ETHIOPIAN AIRLINES
KENYA AIRWAYS,KLM ROYAL DUTCH AIRLINES
LUFTHANSA,LOT POLISH AIRLINES,MALEV HUNGARIAN AIRLINES,IBERIA,OLYMPIC AIRLINES
TAROM,TURKISH AIRLINES,UNITED AIRLINES
KD AVIA,MALAYSIA AIRLINES

понеделник, 26 април 2010 г.

Дубайската авиокомпания Emirates планира да разшири своята флота

http://www.expedia.bg
Дубайската авиокомпания Emirates планира да разшири своята флота и може да поръчка повече самолети по-късно тази година, заяви техния управител в неделя.
Sheikh Ahmed заяви още, че превозвачът е готов да стартира първичното публично предлагане, когато правителството на Дубай даде зелена светлина
Най-големият превозвач на арабския свят, заяви миналата седмица, че е изгубил 10 милиона щатски долара на ден, поради смущенията в полетите, причинени от пепелта на исландския вулкан.
Sheikh Ahmed заяви че Emirates трябва да наваксат претърпените загуби.
Emirates, чиято данъчна година приключва на 31 март се очаква да публикуват резултатите за цялата година през първата седмица на май.
Председателят на авиокомпанията заяви че резултатите през миналата година са отлични.
Приходите на авиокомпанията паднаха 13,5% през първата половина на 2009 г. Въпреки това нетната печалба скочи 165% в периода до 30 септември AED752 млн. дирхама ($ 204 700 000 щатски долара).
Emirates, най-големият клиент на Airbus A380 superjumbo, очакват доставка на 11 самолета през 2010 година
Emirates са достигнали нивото да бъдат 10-тата по големина авиокомпания в света по редовни пътнически километри прелетяни, според IATA. С изключение на вътрешните полети, това е четвъртата по големина авиокомпания в света.

Председателят на авиокомпанията заяви през ноември,че течат дискусии с Airbus и Boeing за нови поръчки, които може да достигнат десетки на брой самолети. От авиокомпанията вече са направили поръчки на стойност USD $ 55,00 милиарда на двамата производители.
Превозвачът, който стартира през 1985 г. с два самолета, е израснал до конкурентните авиокомпании като Qantas Airways и Сингапур Airlines за пътническия трафик между Европа и Източна Азия.